Ştiu că fetele obişnuiesc să cumpere diferite batoane de cereale, care asigură silueta mult visată, însă această siluetă va deveni un coşmar cu batoanele din comerţ, care la fel ca şi cerealele, sunt pline de zahăr.
Astfel propun să va pregătiţi singuri cerealele pentru micul dejun.
Aveţi nevoie de:
1 cană fulgi de ovăz
1 cană fulgi de porumb
1/2 cană stafide
1/2 cana de nuci mărunţite
1 lingură seminţe de susan
1 lingură seminţe de in
1 lingură seminţe de chia
2 linguri fulgi de nucă de cocos
4 linguri dulceaţă de măceşe
coajă rasa de la o portocală
1 şi 1/2 cana de apă
Metodă de preparare:
Într-o crăticioară amestecăţi dulceaţa, coaja de portocala şi apa.
Puneţi totul pe foc mediu şi lăsaţi să se dizolve complet.
Preîncălziţi cuptorul la 170 grade şi tapetaţi tava de la aragaz cu hârtie de copt.
Adăugaţi lichidul peste cereale şi amestecaţi.
Adăugaţi lichidul peste cereale şi amestecaţi.
Aşezaţi toată compoziţia în tavă şi dacă doriţi batoane presaţi, uniformizaţi perfect, iar dacă doriţi doar un muesli nu e nevoie să aplatizaţi.
Introduceţi la cuptor până se rumeneşte ușor, aproximativ 20 de minute. Lăsaţi să se răcească complet în tavă şi apoi tăiaţi batoane de dimensiunea dorită.
Introduceţi la cuptor până se rumeneşte ușor, aproximativ 20 de minute. Lăsaţi să se răcească complet în tavă şi apoi tăiaţi batoane de dimensiunea dorită.
Note
-Puteţi folosi orice semimnţe doriți,orice fructe deshidratate, puteţi adăuga bucăţele de ciocolata,
-Înlocuiţi dulceaţa de măceşe cu orice vă place sau chiar cu miere,
-Dacă alegeţi să faceţi batoane, le puteţi lua la pachet, le puteţi pune într-un bol cu lapte cald sau iaurt cum am facut eu în combinaţie cu biscuiţi și banane, aşezate în straturi într-un borcan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu