miercuri, 19 februarie 2014

Batoane de cereale



Până acum în rubrica Mic dejun am publicat reţete care necesită puţin timp pentru pregătire, dar totuşi necesită. Iar în dimineţile în care ne trezim la ora 7 sau mai devreme şi în o jumătate de oră trebuie să ieşim pe uşă, o soluţie la-ndemâna oricui sunt cerealele cu lapte. Însă nu recomand cerealele din comerţ, ambalate în cutii colorate,cu descrieri delicioase, la preţ mic, ce conţin cantităţi imense de zahăr şi pot chiar să dea dependenţă. Cautaţi mereu cereale integrale, fără adaos de zahăr. Acestea reprezintă o sursă importantă de fibre ce aduc numerose beneficii organismului precum: digestia optimă, scăderea colesterolului, reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă, diabetului, prevenirea formării cheagurilor de sânge şi multe altele.
Ştiu că fetele obişnuiesc să cumpere diferite batoane de cereale, care asigură silueta mult visată, însă această siluetă va deveni un coşmar cu batoanele din comerţ, care la fel ca şi cerealele, sunt pline de zahăr.
Astfel propun să va pregătiţi singuri cerealele pentru micul dejun.

Aveţi nevoie de:

1 cană fulgi de ovăz
1 cană fulgi de porumb
1/2 cană stafide
1/2 cana de nuci mărunţite
1 lingură seminţe de susan
1 lingură seminţe de in
1 lingură seminţe de chia
2 linguri fulgi de nucă de cocos
4 linguri dulceaţă de măceşe
coajă rasa de la o portocală
1 şi 1/2 cana de apă

Metodă de preparare:

Într-o crăticioară amestecăţi dulceaţa, coaja de portocala şi apa.
Puneţi totul pe foc mediu şi lăsaţi să se dizolve complet. 

Între timp puneţi toate ingredientele solide într-un vas mare si amestecaţi. 

Preîncălziţi cuptorul la 170 grade şi tapetaţi tava de la aragaz cu hârtie de copt.
Adăugaţi lichidul peste cereale şi amestecaţi.


 Aşezaţi toată compoziţia în tavă şi dacă doriţi batoane presaţi, uniformizaţi perfect, iar dacă doriţi doar un muesli nu e nevoie să aplatizaţi. 

Introduceţi la cuptor până se rumeneşte ușor, aproximativ 20 de minute. Lăsaţi să se răcească complet în tavă şi apoi tăiaţi batoane de dimensiunea dorită.


Note
-Puteţi folosi orice semimnţe doriți,orice fructe deshidratate, puteţi adăuga bucăţele de ciocolata,
-Înlocuiţi dulceaţa de măceşe cu orice vă place sau chiar cu miere,
-Dacă alegeţi să faceţi batoane, le puteţi lua la pachet, le puteţi pune într-un bol cu lapte cald sau iaurt cum am facut eu în combinaţie cu biscuiţi și banane, aşezate în straturi într-un borcan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu