miercuri, 11 februarie 2015

Burrito cu pui



Astăzi vă propun o idee de prânz, cină sau gustare, pentru că nu o pot numi, tocmai rețetă. Ingredientele sunt la alegere, metoda e simplă și rapidă, iar rezultatul este super hranitor, bun și sănătos!

Ingredientele pe care le aleg eu de obicei ma duc cu gândul spre Mexico ! :))
- piept de pui gătit în orice fel ( șnițele de obicei) tăiat feliuțe
-avocado curățat și feliat
-cașcaval răziut sau felii de mozzarella
-pătrunjel tocat
-lipii tortillas

Metoda de preparare
 
 Se pune o tigaie neaderentă sau grill la încălzit.
 Pe o lipie se pun 1/3 din ingredientele de mai sus și se împachetează.
 

 
 
Se așează burrito pe tigaia încinsă, cu fața împachetată în jos, după 2 minute, când capată o frumoasă culoare aurie, se întoarce. 
Se servește cald, cu multă poftă !

Știați că...
Etimologic, cuvântul "burrito" vine din spaniolă, fiind un diminutiv al cuvântului "burro", care înseamă "măgar"? Cel mai probabil asocierea a pornit de la asemănarea dintre acest preparat împachetat în lipie (burrito) și pachetele pe care le cărau măgărușii în spate.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu