marți, 3 februarie 2015

Chocolate Cobbler



Pentru ca a trecut sesiunea sau pentru orice alt motiv marunt, propun sa ne rasfatam cu cel mai ciocolatos desert pe care l-am descoperit eu, pana acum. Totul se intampla intr-un singur vas, cu o singura furculita, o cana de 250ml si ingrediente comune.
Ultima etapa este mai neobisnuita, dar nu va speriati, ceea ce se intampla in cuptor este magie pura!
Desi, atat de simplu de realizat, rezultatul este o combinatie de brownie cu moelleux au chocolat, iar gustul acrisor al fructelor de padure aduce o satisfactie desavarsita papilelor noastre gustative!
In concluzie daca esti chocoholic, nu sta pe ganduri !!! :))

Aveți nevoie de:

3/4 cană + 4 linguri zahăr
1 cană faina
3+3 linguri cacao
2 lingurițe praf de copt
1/2 cană de lapte
1/3 cană unt topit
1/2 ciocolată neagră maruntita
1/2 cană fructe de pădure congelate (opțional)
1 praf de sare
1+1/2 cană apă fierbinte
(Nu este o reteta pretentioasa, deci nu va chinuiti sa obtineti cantitati exacte, doar relaxati-va! )

Metodă de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160 grade.
În tava de copt amestecați cu o furculiță: faina, praful de copt, 3 linguri de cacao, sarea si cele 3 sferturi de cana de zahar.
 
Faceți o adâncitură în mijloc, în care puneți laptele și untul topit, amestecati ușor cu furculița, incorporand făină dinspre margini spre mijloc.
 
Într-un bol amestecați cele 3 linguri rămase de cacao cu restul de zahăr și presărați peste compoziția de mai sus, fără a amesteca, apoi împrăstiați si cubulețele de ciocolată și fructele de pădure congelate.
 
Si ultima etapă, cea neobisnuită, constă în a pune apa fiarta deasupra prăjiturii, de asemenea, fara amestecare.
 
Se introduce totul la cuptor, timp de 30-35 min, până ce mijlocul este copt, însă pe margini se poate observa ciocolata topită, "delicious" !!
Se serveste fierbinte, cu un glob mare de inghetata de vanilie !
De ce sa nu ne rasfatam astfel in fiecare zi :-D ?
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu