sâmbătă, 1 februarie 2014

Brioşe aperitiv


    


 
Aceste muffins sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru a fi luate la pachet, înlocuind cu succes sandvişurile.  Putem să folosim orice avem prin frigider şi ne place. Le-am descoperit acum ceva timp şi le-am făcut prin diferite metode, în final am rămas la această reţetă, deoarece rezultatul este pufos şi delicios. Din cantităţile date, mie mi-au ieşit 18 brioşe.
Timp rezervat pentru pregătire: 25 minute
 
 Aveti nevoie de :
 
3 ouă la temperatura camerei
250g kaizer/şunculiţă/muşchi
1 ardei roşu
200g măsline negre
200g branză telemea, feta
300g iaurt natural
300g făină
1/2 pliculeţ praf de copt
1 legătura marar
Sare
Piper
Seminţe de in pentru decor

 Metodă de preparare

       1.       Preîncălziţi cuptorul la 170C sau treapta VI, si tapetaţi tava pentru brioşe cu ulei şi făină sau hartiuţe pentru brioşe.
 
       2.       Tocaţi cubuleţe şunculiţa, ardeiul şi răzuiţi brânza. Scoateţi sâmburii măslinelor, presându-le cu lama cuţitului şi apoi tocaţi-le şi pe acestea.
      3.       Separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi bateţi-le spumă cu un praf de sare. În alt bol mixaţi gălbenuşurile cu iaurtul, sare si piper, urmează făina amestecată cu praful de copt, şunculiţa, ardeiul, mărarul tocat mărunt, măslinele  şi brânza.

 4.       În această compoziţie încorporaţi o lingură din spuma de albuşuri, apoi restul şi omogenizaţi uşor, de jos în sus.
       5.       Puneţi in forme câte o lingură sau două din aluat, depinde de dimensiune, presăraţi seminţe de in. Aşezaţi tava în cuptor pe etajul din mijloc.

6.       Verificaţi după 20-25 minute dacă s-au copt complet, când sunt gata scoateţi-le din cuptor şi lăsaţi-le 5 minute să se răcorească în tavă. Pot fi consumate atât calde ,cât si reci.




Și o imagine în secțiune











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu