sâmbătă, 10 mai 2014

Budincă de pâine la cuptor

 


Iată o idee pentru un mic dejun întârziat în familie, sau cum ar spune englezii un brunch. Exact așa s-a întâmplat în cazul nostru şi a fost devorat de fiecare membru. Şi nu exagerez!
Toată lumea știe cum se fac frigănelele, pâine, lapte, ou, dulci sau sărate sunt delicioase. Dar, cum mie îmi place să gatesc foarte mult cu ajutorul cuptorului, m-am gândit să încerc sa modific puțin rețeta originală și iată ce a rezultat.

Ingrediente necesare:
(Cantitățile diferă în funcție de dimensiunile tăvii și de numărul de persoane)

1 pâine de o zi
5 oua
500ml lapte
400g smântână 20%grăsime
Felii de Kaiser după preferințe
200g telemea
100g cașcaval răzuit
Câteva codiţe de ceapă verde tocate
Sare
Piper

Metodă de preparare
 
Așezați feliile de pâine în tavă, printre ele aranjați feliile de kaiser și brânza sfărâmată.
Într-un bol bateți ușor ouăle cu laptele și smântâna, sare și piper.
Turnați acest amestec peste pâine, asigurați-vă că toată pâinea s-a îmbibat.
Presărați cașcaval şi ceapa verde. 
Introduceți tava la cuptor, până se rumenește pâinea.

 
Se servește ferbinte! Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu