duminică, 6 aprilie 2014

Supă cremă de cartofi și morcovi

 

Supele cremă sunt grozave și foarte uşor de făcut : toacă, fierbe, pasează.
Mi-am propus să încerc cât mai multe combinații. Iar cartofii și morcovii sunt legume pe care le avem oricând în cămară. Sunt sigură că piureul place oricui, însă în combinație cu puțină ceapă și morcov caramelizat, gustul este desăvârșit.

Ingrediente necesare:

1kg cartofi
2 cepe mari
1 morcov mare răzuit fin
2 linguri pastă de ardei
Sare
Piper 
Ulei

Metodă de preparare
 
Se curăță cartofii, se toacă cubulețe, și se fierb în aproximativ 2l de apă, cu o linguriță de sare.
Se călește ceapa tocată grosier și se adaugă morcovul răzuit. După 2 minute se adaugă și pasta de ardei. Când s-a evaporat tot lichidul se oprește focul.

Se strecoară şi se păstrează apa în care au fiert cartofii, iar acesția se pasează împreună cu ceapa și morcovul. 
Se adaugă treptat apa, până ajunge la consistența dorită.

Idee de servire:
 Poftă bună !!!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu