duminică, 6 aprilie 2014

Biscuiți cu semințe

Sigur ați auzit de prăjitura cu bulion, în special după prima ediție din acest sezon de MASTER CHEF, nu? Am încercat-o si eu bineînteles, este delicioasă!


Nu mai scriu rețeta pentru că o găsiți pe orice site. Însa mie mi-au plăcut atât de mult foile încât m-am gandit că aș putea să fac niște biscuiți din același aluat, fiind unul fraged. Rezultatul a fost foarte bun, mai ales pentru ceaiul sau cafeaua de dimineață. 

Ingrediente necesare: 

300g făină
1/2 linguriță praf de copt
5 linguri suc de roșii
5 linguri de ulei
1 praf de sare
3 linguri de zahăr
Coajă de la o lămâie mică
Semințe de susan
Semințe de in
Semințe de floarea soarelui

Metodă de preparare
Mixați bulionul, uleiul și zahărul, până ce acesta din urmă se dizolvă complet.


Adăugați praful de sare, coaja de lămâie și făina amestecată cu praful de copt.
Formați o bila din aluat, pe care o întindeți, pe masa pudrată cu făină, într- o foaie de 1/2cm.
Decupați biscuițeii cu orice forme doriți.


Pregătiți un sirop din 2 linguri de zahăr și 2 de apă.
Într-un bol amestecați semințele.
Treceți fiecare biscuite cu o față prin sirop și apoi prin mixul de semințe. 

Asezați biscuiții în tava tapetată și introduceți la cuptorul preîncălzit la 160 C, timp de 10 minute. Atât de simplu. Enjoy!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu