marți, 15 aprilie 2014

Bruschete


Bruschetta reprezintă un aperitiv italian foarte simplu, dar cu un gust intens. Constă în pâine prăjită, frecată cu usturoi şi acoperită cu roşii şi ulei de măsline. Cultivatorii de măsline din Roma antică, obţineau uleiul măsline la o presă locală, iar pentru a-l testa prăjeau felii de pâine. Pentru topping se poate folosi orice ne place şi orice poate fi tocat în cubuleţe. Varianta aceasta este preferata mea, fără carne şi cu legume proaspete.

Ingrediente necesare:
 
1 baghetă de pâine integrală
Ulei de măsline
1 căpățână de usturoi
Roșii cherry
1 avocado
Măsline negre/verzi (felii)
1legatură de pătrunjel
1/2 lingură zeamă de lămâie
Sare
Piper

Metodă de preparare

Tăiați pâinea in felii groase de 1-2cm.
Așezați-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și stropiți-le cu ulei de măsline pe ambele fețe. Introduceți tava în cuptorul încins. Verificați-le, și întoarceți-le cu cealaltă parte în jos.
Între timp tăiați roșiile și avocado în cubulețe. Tocați mărunt pătrunjelul. Amestecați totul într-un bol împreună cu 1 lingură ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper.
Căpățâna de usturoi va trebui tăiată pe jumătate.
Când sunt rumenite frumos feliile de paine scoateți-le din cuptor și frecați-le cu usturoi. Așezați amestecul de mai sus pe fiecare felie și mai adăugați felii de masline. Yummy! Nu vreți să știți câte am mâncat odată ! Poftă bună și vouă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu