luni, 30 iunie 2014

Fusilli cu ciuperci și porumb


Cine nu iubește pastele? Trebuie să recunoaștem ca atunci când răsfoim meniul unui restaurant, mereu zăbovim la pagina cu PASTE. Nu sunt prea prietenoase cu silueta noastră, însă sunt delicioase, sățioase și au un gust care dă dependență. Fiecare dintre noi are o rețetă de paste pe care o face foarte de acasa, mai ales pentru că este atât de ușor și rapid.
Varianta mea este o combinație între carbonara, ceea ce înseamnă cremos și legume, ceea ce înseamnă mai gustos. Le ador, merită încercate.

Ingrediente necesare:
200g ciuperci
100g bacon
2 linguri boabe de porumb din conservă
50ml smantână de gătit
1 ou
Parmezan
2-3 mâini de paste spiralate (250g)
sare, piper

Metodă de preparare

Primul pas este să puneți apa la fiert cu o linguriță de sare. Când începe sa clocotească adăugați pastele. 
Pregătiți baconul și tocați-l fășii micuțe.
Într-o lingură de ulei încins, căliți baconul.



Între timp spălati ciupercile și tăiați-le felii subțiri.
Scoateți baconul pe o farfurie și în aceeași tigaie sotați ciupercile, până se evaporă lichidul. Peste ciuperci adăugați porumbul și baconul. Dați focul la minim și adăugați smântâna. 



Așteptați să dea în clocot și adăugați pastele fierte, direct pe foc, plus câteva linguri din apa în care au fiert. 



Opriți focul, condimentați după gust și spargeți un ou direct peste paste, încorporați-l rapid. Rezultatul: paste cu sos cremos, delicios.
 Așezați o porție mare pe farfurie și răzuiți parmezan din belșug. Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu