luni, 10 noiembrie 2014

Pizza sănătoasă

 

Iubim pizza dar trebuie să ne abținem mereu sau după ce ne facem pofta, ajungem să regretăm.
De ce? Deoarece combinația dintre blatul pufos și tot felul de toppinguri, nu este prea prietenoasă cu silueta noastră.
Căutând diferite rețete cu conopidă, am descoperit această "pizza crust". 
Dacă doriți să mancați o pizza întreagă fără remușcări, aceasta e soluția.

Pentru blat aveți nevoie de:
1 conopidă medie
1 ou
2 linguri de ricotta
Parmezan

Metodă de preparare:
Se spală conopida, se îndepărtează cotorul, se rup buchețele mai mici și se mărunțesc într-un robot de bucătărie pănă ajunge de dimensiunea orezului (făina aluatului nostru :))
Se transferă conopida într-o tigaie împreună cu 3-4 linguri de apă. Se sotează timp de 5 minute. După care se lasă la răcit.
 
Între timp se pornește cuptorul la 200 grade celsius sau treapta 5.
Pe un prospop de bucatarie curat, se așează conopida răcită, se strâng colțurile și se scurge toată apa.
 
Rezultatul se amestecă într-un bol cu oul, ricotta și 3 linguri de parmezan răzuit fin.
 
Pe o tavă tapetată cu hartie de copt se întinde compoziția și se presează cu mainile sub forma unui blat de pizza, după imaginație.
 
Se introduce tava în mijlocul cuptorului pentru 30-40 minute, până când marginile devin rumene și crocante.  Cand este gata se răstoarnă și se creează pizza mult dorită (pe fața de jos a blatului pentru că aceasta este mai moale).
 

Eu am folosit: branză proaspătă de oaie, roșii, ciuperci, ardei iute, măsline, câteva feliuțe de kaiser.
Se mai introduce la cuptor încă 10 minute, la o temperatură mai mare, 220 grade și la un nivel superior al cuptorului, pentru că ne interesează doar rumenirea toppingului. Țin sa precizez că în casă se emană un miros extraordinar de pizza și gustul chiar e surprinzător de bun! Cu busuioc proaspăt tocat e un deliciu!
Poftă mareeee !!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu